maandag 13 augustus 2012

Jamie Oliver's Meatlof

 

De boeken van Jamie, ik kan er uren in bladeren. Dit is een recept uit Jamie's kookrevolutie. In plaats van 1 meatlof te maken heb ik het verdeelt over 4 kleine pannetjes. Echt een leuk recept en makkelijk van tevoren te maken. De saus maakte ik natuurlijk zelf en niet uit een potje.

Ingredienten
1 ui
olijfolie
1 theelepel komijn
1 flinke theelepel ketoembar
12 creamcrackers
2 theelepels gedroogde oregano
2 flinke theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
De naaldjes van 2 takjes rozemarijn
12 plakken ontbijtspek
Blik of fles tomatensaus (zelf maken is lekkerder)

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Doe de uisnippers met een flinke scheut olijfolie, zout en peper in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer de komijn en de ketoembar erdoor. Laat de pan nog zo'n 7 minuten op het vuur staan (roer om de 30 seconden) of tot de uiensnippers zacht en goudgeel zijn. Laat afkoelen in een grote kom. Wikkel de crackers in een theedoek en stamp ze fijn. Voeg de kruimels toe aan de uisnippers met oregano, mosterd en gehakt. Breek het ei erboven, voeg zout en peper toe. Kneed met schone handen door elkaar. Leg het gehaktmengsel op een snijplank en vorm er een soort rugbybal van en wrijf er wat olie over. Je kunt het gehaktbrood tot gebruik bewaren in de koelkast, op een bord met plasticfolie bedekt. Wil je het meteen klaarmaken, doe het dan in een ovenvaste braadpan of ovenschaal, zet die in de voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur meteen naar 200 graden. Bak het gehaktbrood 30 minuten. Breng de tomatensaus aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Proef de saus en voeg zo nodig zout en peper toe. Doe de rozemarijnnaaldjes in een kom. Haal de pan of ovenschaal met het gehaktbrood uit de oven en schenk het vrijgekomen vet over de rozemarijnnaaldjes. Roer goed. Schep de tomatensaus rond het gehaktbrood. Leg de plakjes spek erop en verdeel hierover de rozemarijnnaaldjes. Zet de pan of schaal weer in de oven en bak het gehaktbrood nog 10-15 minuten tot het spek krokant is en de saus bubbelt.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten