Ingredienten
750 gram roma-tomaten
1 ui
1 kleine winterpeen
1 theelepel verse tijm
1 bolletje knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 rundvleesbouillonblokjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
peper en zout
Bereiding
Snijd de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte. Snijd de ui en een halve winterpeen in kleine stukjes. Snijd de tijm fijn. Los de 2 bouillonblokjes op in circa 0,75 liter heet water. Verhit de olijfolie in een soeppan op zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut. Pers het teentje knoflook en voeg deze toe. Voeg de ui, winterpeen en peper en zout toe en bak al roerend circa 5 minuten totdat de ui zacht wordt. Voeg de bouillon, de tomaten en de tijm toe en kook dit 10 tot 15 minuten tot de tomaten uiteen vallen. Voeg de suiker toe. Pureer het mengsel met een staafmixer. Soep goed verwarmen voor het opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten