Ooit van mijn beste vriendin gekregen, "Koken voor vrienden". Als voorwoord schreef zij daar een mooie persoonlijke tekst. Het boek is me altijd dierbaar gebleven. Het bestaat uit Franse klassiekers in een modern jasje. Eigenlijk is dit weer een heel simpel gerechtje. Snel en lekker, vooral als je naast de lekkere garnalen een stukje brood doopt in de knoflook/olie marinade.
1,25 kg rauwe garnalen
80 gram boter, gesmolten
1,85 dl olijfolie
8 teentjes knoflook, geperst
2 lente-uitjes, in dunne plakjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden. Pel de garnalen, maar laat de staart intact. Trek voorzichtig vanaf de kop de ader uit de rug van elke garnaal. Snijd elke garnaal in de rug in. Meng de boter en olijfolie en verdeel het mengsel over vier ovenpotjes van 5 dl inhoud. Verdeel de helft van de knoflook over de potjes. Zet de potjes op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven, of tot het oliemengsel begint te borrelen. Verdeel de garnalen en de rest van de knoflook over de potjes. Zet ze weer 5 minuten in de oven, of totdat de garnalen gaar zijn. Roer de lente-ui erdoor en breng op smaak. Geef er brood bij om het vocht mee op te deppen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten