zondag 10 juni 2012

Kaas uien muffin



Ooit kreeg ik van mijn zus een muffin plaat. Die had ik nog nooit gebruikt tot een paar weken geleden. Wat is dat een handig ding. ik had geen muffin papiertjes, dus heb ik de plaat ingevet. Achteraf is dat waarschijnlijk helemaal niet nodig. Voor bij een soep maakte ik deze hartige muffins. Het originele recept heb ik van deze site: fragranceskitchen.nl. Ze zijn heerlijk.

Ingredienten
300 gram meel
220 ml melk
3 theelepels bakpoeder 
2 eieren
2 grote uien, gesnipperd
130 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte oude kaas)
Peterselie
Italiaanse kruiden
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden en vet alvast de muffin plaat in met wat boter. Als je muffin papiertjes gebruikt, dan kan je die stap overslaan. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien enkele minuten tot ze zacht en glazig zijn. Doe vervolgens het meel, bakpoeder en zout in een kom. Klop de eieren in een aparte kom en voeg daarbij de melk, olie, peterselie en zwarte peper. Voeg nu de natte ingredienten bij de droge ingredienten en meng alles goed door elkaar. Roer daarna ook de kaas en uien erdoorheen. Schep het beslag in de vormpjes en bestrooi met de resterende kaas, peterselie en wat Italiaanse kruiden. Bak de muffins in het midden van een voorverwarmde ovn in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. 

1 opmerking:

  1. Ziet er heel erg lekker uit!!
    Voor hoeveel muffins is dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen