Echt een heerlijk boek van Beatrice Peltre, ooit begonnen als blogger en nu haar eerst kookboek. Leuke recepten en mooie foto's, alle recepten zijn goed voor leuke dineetjes. Deze taartjes zagen er zo lekker uit, meteen maken dacht ik. Ze zijn heerlijk, mooie appeltaartjes met gember en citroensmaak. Let wel even op je oven, bij mij was het op het randje, verbrand of goed door gebakken. Ze waren goed en lekker.
Ingredienten
Korstdeeg (uit het koelvak van de supermarkt)
50 gram walnoten
4 eetlepels rietsuiker
2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
Fijngeraspte schil van 1 citroen
2-3 rode appelen
een scheutje citroensap
3 eetlepels honing
3 eetlepels olijfolie
Bereidng
Verhit de oven tot 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij. Steek met een kookring cirkels uit het deeg. Prik de bodems in met een vork. Leg ze op de bakplaat en zet deze afgedekt met bakpapier in de koelkast. Maal de walnoten in een foodprocessor tot fijn poeder. Doe het in een kom met de suiker, gember en ciroenrasp. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de deegbodems en laat rondom een 1 cm brede rand deeg vrij. Schik de appelschijfjes dakpansgewijs in cirkelvoorm over de deeglapjes zodat deze volledig zijn bedekt. Besprenkel ze met citroensap. Verwarm de honing in een pan en bestrijk de appelschijfjes ermee, doe dat daarna ook met olijfolie. Bak ze in 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een spatel op een taartrooster en laat ze helemaal koud worden.
Wat ziet dit er heerlijk uit
BeantwoordenVerwijderenxx