maandag 18 november 2013

Kleverige kip uit de oven van Jamie Oliver


Het nieuwste boek van Jamie (Bespaar met Jamie) staat op mijn verlanglijstje. Dit recept vond ik hier. Leuk, lekker en simpel. Gegrilde groente is namelijk altijd een goed idee. Prima recept, als je niet teveel wil doen en toch iets lekkers op tafel wil toveren. 

Ingredienten
4 grote tomaten
2 rode uien
1 rode paprika
1 gele paprika
6 kippendijfilets, zonder vel
4 teentjes knoflook
1/2 bosje verse tijm
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een grote ovenschaal. Snijd de gebelde uien in grove partjes, verwijder de zaadjes uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze samen met de kippendijen bij de tomaten. Druk de teentjes knoflook met de achterkant van je mes plas, voeg ze toe aan de ovenschaal, rits er de tijmblaadjes bij en strooi er het paprikapoeder over. Voeg de olie, de balsamicoazijn en een flinke snuf peper en zout toe, Hussel alles goed door elkaar en spreid het zodanig in de schaal uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip gaandeweg een paar keer om en bedruip ze met het braadvocht uit de schaal. Zet de kip in de schaal op tafel en serveer er een frisse, groene salade bij.

2 opmerkingen:

  1. Ik ga dit morgen maken. Heb zelf het boek niet, maar had het al eens kunnen inzien. De katernoedels zijn ook een to do

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Anke, ik heb het boek ook nog niet, maar het was weer een leuk recept van Jamie!

    BeantwoordenVerwijderen