Ingredienten
400 gram aardbeien
4 gelatine blaadjes
2 dl slagroom
100 gram fijne kristalsuiker
250 gram banketbakkersroom (voor recept zie "frambozentaart'')
18 lange vingers
extra aardbeien voor decoratie
Bereiding
Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en snijd de helft van de vruchten in vieren. Pureer de rest en zeef het sap. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, verwarm de aarbeienpuree en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat het afkoelen en geleiachtig worden. Klop de slagroom, voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot de room in stijve pieken blijft staan. Spatel de aardbeiengelei door de banketbakkersroom, gevolgd door de slagroom en tot slot de stukjes aardbei. Bekleed een charlottevorm met plasticfolie. Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten rondom tegen de rand en vul de vorm met de aarbeienmousse. Zet de vorm 24 uur weg en stort de charlotte.
Ziet er heerlijk uit. Wat een fijn cadeautje voor je moeder!
BeantwoordenVerwijderenHij was goddelijk en zo weg! Een aanrader.
BeantwoordenVerwijderen