Ingredienten
1 sjalot
1 eetlepel rodewijnazijn
250 gram sperziebonen
100 gram witte champignons
1 krop romeinse sla
12 amandelen
1 citroen
zout en peper
3-4 eetlepels olijfolie
Parmezaanse kaas
Bereiding
Pel de sjalot en snijd hem in dunne ringen.Doe ze in een diep bord gier er de rodewijazijn over en laat ze 30 minuten marineren. Haal intusen de sperziebonen af en kook ze 5-7 minuten in een pan kokend gezouten water, ze moeten beetgaar blijven. Zet een kom met water en ijsblokjes klaar. Giet de sperziebonen af en dompelde meteen in het ijswater. Snijd de voetjes van de champignons af. Veeg de hoedjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Was de bladeren van de Romeinse sla en slinger ze droog. snijd de amandelen doormidden. Pers het sap van de citroen en giet het in een slaschaal. Voeg 1 mespuntje zout toe en roer er de olijfolie door. Doe de sperziebonen, ,champignons, slabladeren en amandelen in de slaschaal en meng alles luchtig door elkaar. Strooi de sjalotringen eroverheen. Schaaf de Parmezaanse kaas en verdeel ze gelijkmatig over de salade maal er royaal verse peper overheen.
Boontjes, daar is mijn huisgenoot fan van...
BeantwoordenVerwijderen