Ingredienten
250 gram boter
250 gram pure chocolade
1 vanillestokje
6 eieren
200 gram witte basterdsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram frambozen
100 gram witte chocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter in een steelpan. Hak de pure chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter. Laat staan, zodat de chocolade smelt. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe dit met de eieren in een grote kom. Klop in 3 minuten luchtig met een mixer en voeg in delen de suiker toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door. Meng 125 gram frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ca. 30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Snijd in stukken.
Dat ziet er goed uit zeg!
BeantwoordenVerwijderen