Al jaren mijn lievelingsgerecht. Mijn versie is vrij sober en simpel. Maar hij is altijd goed.
Ingredienten
1 pond rundergehakt
2 gesnipperde uien
2 blikken gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
3 teentjes knoflook versnipperd
1 scheutje port
1 theelepel honing (naar smaak)
Verse Italiaanse kruiden fijngehakt
Peper en zout
Bereiding
Fruit de uien en knoflook met een beetje olie in een pan. Zodra de uien glazig zijn, uit de pan halen. Rul vervolgens het gehakt in de pan, giet het overtollige vet eruit. Voeg de uien, de tomaten, tomatenpuree en de verse kruiden toe. Goed doorroeren. Giet vervolgens de port erbij en breng op smaak met peper en zout. Mocht hij nog iets te zuur zijn, voeg een beetje honing toe. Laat het minimaal een half uur tot een uur zachtjes op een laag pitje met de deksel op de pan doorkoken. Heerlijk met pasta en Parmezaanse kaas erbij. De tweede dag is hij nog lekkerder. De smaken zijn dan goed doorgetrokken. De saus is ook goed in te vriezen. Bon appetit!
Fruit de uien en knoflook met een beetje olie in een pan. Zodra de uien glazig zijn, uit de pan halen. Rul vervolgens het gehakt in de pan, giet het overtollige vet eruit. Voeg de uien, de tomaten, tomatenpuree en de verse kruiden toe. Goed doorroeren. Giet vervolgens de port erbij en breng op smaak met peper en zout. Mocht hij nog iets te zuur zijn, voeg een beetje honing toe. Laat het minimaal een half uur tot een uur zachtjes op een laag pitje met de deksel op de pan doorkoken. Heerlijk met pasta en Parmezaanse kaas erbij. De tweede dag is hij nog lekkerder. De smaken zijn dan goed doorgetrokken. De saus is ook goed in te vriezen. Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten