Er gaat niks boven een eigengemaakte soep. Deze keer maakte ik een champignon soep. Ik heb het recept iets aangepast. Het orginele recept kun je hier vinden: Allerhande. Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. De volgende dag langzaam verwarmen op een laag vuur. Je kunt de soep ook in een afgesloten bak invriezen.
Ingredienten
400 gram champignons
25 gram boter
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
Verse Italiaanse kruiden
1 eetlepel cognac
1 1/2 kippenbouillontablet
1 eetlepel olijfolie (truffelaroma)
Bereiding
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verhit de boter in een pan. Bak de ui ca. 2 minuten zachtjes. Voeg de knoflook toe. Voeg de champignons toe en bak ca. 4 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de cognac, het bouillontablet, de kruiden en 750 ml water toe. Breng de soep aan de kook en laat 3 minuten koken. Verwijder de kruiden en breng op smaak met olijfolie (truffel), peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten