vrijdag 3 augustus 2012

Mallorcaanse pizza met spinazie en sardines

Geen buitenlandse reisjes voor mij deze zomer, dus haal ik het buitenland gewoon naar hier. Je moet wel van sardines houden, maar dat is een bijzaak. Een zomers idee en een pizza zonder kaas. Het was heerlijk. In plaats van een pak pizzamix heb ik het koelverse pizzadeeg van de Albert Heijn gebruikt, gemak dient de mens toch?

Ingrediƫnten
1/2 pak mix voor pizzabodem (a 450 gram)
4 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes
300 gram panklare spinazie
1 blikje sardines (120 gram)
3 tasty tomaten
1 teen knoflook
zout en peper
4 takjes verse peterselie

Bereiding
Van mix voor pizzabodem met 1 eetlepel olie en water volgens gebruiksaanwijzing deeg kneden. Bakplaat van oven invetten. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap (35-40 cm) en op bakplaat leggen. Oven voorverwarmen op 225 graden. Sjalotjes pellen en snipperen. In grote pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en op hoog vuur ca. 1 minuut roerbakken, tot spinazie slinkt. Overdoen in vergiet en overtollig vocht eruit duwen. Sardines afgieten en droogdeppen met keukenpapier. Sardines in stukjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. 2 eetlepels olie erdoor roeren. Spinazie over deeglap verdelen. Sardines en tomaat over pizza verdelen en bestrijken met knoflookolie. Pizza bestrooien met zout en peper en in midden van de oven in ca. 15 minuten gaar bakken. Peterselie fijn knippen en erover strooien. Pizza in vieren snijden en direct serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten