Dat was leuk om te doen, je eigen saus maken. Deze kan je in de koelkast bewaren en is heerlijk bij fruit. Ja het is weer een recept van Annabel Langbein. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Dit was weer zeker de moeite waard.
Ingredienten
1 kg gemengd fruit (abrikozen, perziken, vijgen)
50 gram poedersuiker
Bereiding
Halveer de vruchten en haal de pitten uit de perziken en abrikozen. Leg ze met de snijkant naar boven in een braadslee en zeef de poedersuiker eroverheen. Zet het fruit onder een warm gril, op ongeveer 10 cm van de warmtebron. Gril het 8-10 minuten tot de suiker borrelt en begint te karamelliseren. Schenk er wat warme portsiroop over en serveer meteen.
Portsiroop
Ingredienten
250 ml rode wijn
250 ml port
250 ml vloeibare honing
1 kaneelstokje
Bereiding
Doe de wijn, port, honing en kaneel in een grote sauspan. Breng dit, onder af en toe roeren, aan de kook. Laat de saus vervolgens op hoog vuur tot de helft inkoken, dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal het kaneelstokjes eruit en serveer de saus warm, over gegrild fruit. De siroop is weken houdbaar in de koelkast en laat zich prima nog een keer opwarmen.
Lekker,Simone! Mooie foto's ook weer.
BeantwoordenVerwijderen