Ik ben niet zo gek op BBQen. Al die gemarineerde stukken vlees, zo uit de supermarkt (echt niet lekker). Dit recept vond ik in een Viva van afgelopen voorjaar. Je kunt de ham en de burgers van tevoren maken. En dan heb je een heerlijke Spaanse burger uit Nederland. Geloof me, daar kan geen supermarkt gemarineerd stuk vlees tegenop. Ik maakte ze in een grillpan, want ook ik moet nog even leren hoe ik een stuk vlees goed gaar krijgt op een BBQ. Als ik dat onder de knie hebt, ga ik zeker nog een keer genieten van een vakantie op mijn bord.
Ingrediënten
8 plakjes gedroogde ham
4 teentjes knoflook
1/2 bosje peterselie
400 gram rundergehakt
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel zout
Bereiding
Bak de plakjes ham in een droge koekenpan. Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden. Pel en hak de teentjes knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met het paprikapoeder, het zout, de knoflook en de peterselie. Verdeel in 4 porties en draai er met natte handen in 4 gladde, grote hamburgers van (of 8 kleine). Gril de hamburgers ca 3 minuten aan alle kanten (kleine in ca. 2 minuten). Leg op elke hamburger 1 of 2 plakjes krokante ham.
Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heel lekker!
BeantwoordenVerwijderen