Wat een heerlijk mens is Nigella. Ze kookt met zoveel passie. Gewoon nog een beetje meer boter, suiker, spek of slagroom. Een kilo erbij op de weegschaal het maakt haar niks uit, zolang je er maar van geniet. Zoals zij over koken, eten en gezelligheid praat kan niemand haar nadoen. Dit recept komt uit haar boek "Nigella express". En dag van tevoren de tomaatjes in de oven op de hoogste stand en meteen uitzetten. Vervolgens een nacht laten staan. De tomaten kwamen er prima uit en smaakte ook nog meer dan heerlijk. Een erg leuke manier om extra smaak te geven aan deze zomerse salade. Ik heb nog wat uitgebakken spekjes toegevoegd. Het was smullen. p.s. dit is niet een van haar calorierijke recepten, eigenlijk best gezond!
Ingredienten
500 gram kleine tomaatjes
1 theelepel fijn zout
1/4 theelepel suiker
1 theelepel tijm
200 gram jonge spinazieblaadjes
200 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte munt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de tomaten en zet ze met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal. Bestrooi ze met zout, suiker en tijm en sprenkel er olijfolie over. Zet ze in de hete oven en zet de oven onmiddellijk uit. Laat de tomaten tot de volgende dag in de oven staan, zonder dat je de ovendeur open doet. Leg de spinazieblaadjes op een schaal, steeltjes verwijderd. Verkruimel de geitenkaas erover. Doe de tomaatjes erbij. Klop in de schaal waarin je de tomaten hebt gedroogd, het citroensap en de olie door elkaar en giet het mengsel over de salade. Strooi er de gehakte munt over.
Bedankt voor je reactie op mijn blog!
BeantwoordenVerwijderenHet smaakt naar chocolade en is eigenlijk een cake met een wat zachtere binnenkant.