donderdag 31 januari 2013

American pancakes


Lekker en zo klaar. Er zijn veel versies van dit simpele recept. American pancakes zijn dikker en kleiner dan onze pannenkoeken en door het gebruik van karnemelk en zelfrijzend bakmeel luchtiger. Een heerlijk voedzaam ontbijt. Je kunt er eindeloos mee variëren door ze te overgieten met opgewarmde jam, noten, vers fruit of een beetje honing. Mogelijkheden genoeg. De onderstaande ingrediënten zijn genoeg voor 2 basic pancakes.

Ingrediënten
75 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel witte basterdsuiker
1 ei
100 ml karnemelk
1 eetlepel boter
Ahornsiroop

Bereiding
In een kom bakmeel, basterdsuiker en mespuntje zout mengen. In midden van bakmeel een kuiltje maken. In een andere kom ei en karnemelk loskloppen. Eimengsel in kuiltje schenken en geheel vanuit kuiltje met garde tot dik, glad beslag mengen. In koekenpan boter op matig vuur verwarmen. Helft van beslag in pan scheppen en pan even ronddraaien zodat beslag iets uitvloeit. Pannenkoekjes in ca. 2 minuten per kant gaar bakken. Van rest van beslag tweede pancake bakken. Pannenkoekjes op bord leggen en ahornsiroop erover schenken.

2 opmerkingen: