Happy 2013! Hier is het eerste recept van het nieuwe jaar. Het komt uit het nieuwe boek van Gordon Ramsay, Koken als een Chef. Eigenlijk is het een voorgerecht of een hapje tussendoor. Ik heb alleen rundvlees gebruikt en daarnaast heb ik de verse chili vervangen door gedroogde chili en heb ik het alleen in de saus gedaan, voor mij pittig genoeg. Little gem hadden ze niet bij de supermarkt, dus ik heb ijsbergsla gebruikt, ging ook prima.Het is echt een heerlijk gerecht geworden.
Ingredienten
200 gram mager rundergehakt
200 gram varkensgehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
5 cm gemberwortel, fijngehakt
1-2 rode chilipepers, fijngehakt
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel vissaus
geraspte schil van 1 limoen, sap van 1/2 limoen
3 lente-uitjes, fijngesneden
zout en peper
2 kropjes little gem, blaadjes los, om in op te dienen
Dressing
1 eetlepel sojasaus
sap van 1/2 limoen
1 theelepel sesamolie
1/2 rode chilipeper, in dunne ringetjes
klein bosje korianderblad, gehakt
1-2 theelepels vissaus
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Verwarm een grote koekenpan en doe er wat olie in. Meng het runder- en varkensgehakt. Maal er zout en peper over en meng die er grondig, gelijkmatig door. Bak het gehakt 5-7 minuten in de hete pan tot het krokant, bruin en mooi rul is. Laat het gehakt uitlekken in een zeef, dat houdt het krokant. Zet apart. Veeg de pan schoon en doe er een eetlepel van de sesamolie in. Voeg knoflook, gember en chilipeper toe. Bak 2 minuten met een snuf zout en de suiker. Voeg het uitgelekte gehakt toe en roer door. Voeg de vissaus toe en warm goed door. Roer limoenrasp en -sap erdoor, voeg dan de lente-ui toe en roer 30 seconden. Draai het vuur uit. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing en breng op smaak. Schep wat van het gehaktmengsel in de slablaadjes, druppel er een klein beetje dressing over en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten