donderdag 17 januari 2013

Worteldip met gepofte knoflook



Deze dip is een soort humus zonder tahin (sesampasta). Erg gezond dus. Ik ben niet gek op gekookte wortelen, maar door de knoflook en de rasp van de citroen heeft het een extra dimensie. Heerlijk op een stukje stokbrood.

Ingredienten
1 bol knoflook
olijfolie
500 gram winterwortel
rasp van 2 citroenen
pecorino
Zout

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de teenjes knoflook los, doe ze in een ovenvast schaaltje en schenk er olijfolie bij tot ze onder staan. Pof de teentjes knoflook in 10 minuten zacht en gaar. Maak de winterwortels schoon. Snijd in stukken en kook ze in gezouten water in 20 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en pureer met citroenrasp, zout en wat peperoncino naar smaak. Haal de knoflooktenen uit de olijfolie, pep en hak groef. Roer de knoflookolie samen met de helft van de gehakte knoflook door de worteldip. Spreid de dip uit over een platte schaal en strijk mooi glad. Verdeel de rest van de gepofte knoflook eroverheen, bestrooi met nog wat pecorino en besprenkel rijkelijk met olijfolie.


3 opmerkingen:

  1. Ik hou ook niet van gekookte wortelen maar wel van alles dat op humus lijkt. Ik ga deze dip ook eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedoel je niet pecorino de kaas ipv peperoncino het pepertje?? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeps, dat bedoel ik! meteen veranderd. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen