Alweer het tweede recept uit de nieuwe Allerhande. Het zag er zo lekker uit, die moest ik maken. Door het bladerdeeg is dit recept makkelijk en snel te maken. Twee appeltjes schillen, gember fijnsnijden en alles in een bakblik de oven in. Heerlijk winters dessert.
Ingredienten
4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 eetlepel frambozenjam
3 bolletjes stemgember, fijngesneden
100 gram amandelspijs
2 friszoete, stevige appels, geschild
1/2 doosje bobes/framboos
Bereiding
Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg en lag de plakjes op elkaar. Rol ze uit tot een vierkante plak van 25 x 25 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand van het deeg 1 cm naar binnen en druk een beetje aan. Prik het deeg, maar niet de rand, hier en daar in met een vork. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de jam en gember met de spijs en verdeel over het deeg, maar blijf binnen de randen. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes. Meng de appelblokjes met het bevroren fruit en schep op het deeg. Sprenkel er 2 eetlepels gembersiroop over en zet de taart 20-25 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en serveer elke portie met bijvoorbeeld ijs of 1 eetlepel crème fraiche en wat poedersuiker.
Lekker! In de Allerhande staan altijd wel leuke recepten:)
BeantwoordenVerwijderen