donderdag 6 september 2012

Pasta Carbonara


Ik ben er gek op, de romige smaak van het net niet gestolde eitje door de warme pasta. Je ziet veel pasta carbonaat recepten met room, maar bij een echte carbonara hoort het eigenlijk niet. Ik voeg er altijd wat kruiden toe (hoort niet) en deze keer maakte ik het zonder pancetta (hoort er wel in). Dan wel wat extra zout toevoegen. Makkelijk, lekker en handig als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. 

Ingredienten
25 gram boter
100 gram pancetta, in blokjes
1 teen knolfook
350 gram spaghetti
2 losgeklopte eieren
40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout beetgaar en laat uitlekken. Smelt de boter en bak daarin de pancetta. Zet het vuur uit zodra de pancetta klaar is en pers de knoflook er bij in. Doe hier de gekookte spaghetti bij. Meng in een kom de eieren, helft van de Parmezaanse kaas en Pecorino doorheen. Voeg naar smaak wat peper toe. Roer dit allemaal door de spaghetti en wanneer dit allemaal gemengd is, voeg je de rest van de kaas bij door.


2 opmerkingen: