Echt een weekendrecept. Je maakt het een dag van tevoren. Daarna hoeft het alleen even de oven in. Ik had het nog nooit zo gemaakt, maar het was lekker. Wel machtig, dus eerst maar even een fikse boswandeling maken, voordat je deze gaat eten.
Ingredienten
6 sneden van een voorgesneden veelgranen bruinbrood
75 gram dijonmosterd
125 gram (6 plakken) belegen kaas
70 gram (3 plakken) ham
6 eieren
1/2 theelepel fijn tafelzout
0,8 dl volle melk
4 eetlepels geraspte belegen kaas
Scheutje worcestersaus
Bereiding
Smeer de sneden brood in met mosterd. Maak er sandwiches van door een plak kaas op de mosterdkant te plakken, daarop een plak ham te leggen en daarop weer een boterham met de mosterdkant naar beneden. Halveer de sandwiches diagonaal, zodat je driehoeken krijgt. Doe de sandwiches-driehoeken in een ovenvaste schaal. Klop de eieren los met zout en melk en giet het eimengsel over de sandwiches. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem tot de volgende dag in de koelkast. Verwarm de volgende dag de oven voor op 200 graden. Haal de ovenschaal uit de koelkast en verwijder het plasticfolie. Strooi er de geraspte kaas over, besprenkel met worcestersaus en zet het 25 minuten in de oven.
Dat ziet er lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderen