vrijdag 7 september 2012

Fudgy Mokka-brownies van Yvette van Boven


De smaak is zo geweldig dat je vergeet dat je een pakje boter, 600 gram suiker met 5 eieren zit te eten. En dan tel ik de chocolade niet eens mee. Het is werkelijk goddelijk. Ja ik weet het, alweer een recept van Yvette van Boven. Maar ze maakt zulke lekkere dingen dat ik er geen genoeg van kan krijgen, hopelijk jij ook niet. Uit de Libelle nr 35, 2012.

Ingredienten
150 gram pure chocolade in kleine stukjes
250 gram gezouten boter
2 zakjes espresso-poeder
5 eieren
600 gram bruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
125 gram bloem
1 eetlepel kaneel
Snuf zout


Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats een rooster in het midden. Vet een bakplaat van 30X20 cm. Bestuif met wat bloem en klop het overtollige deel eraf. Smelt de chocolade met boter en espresso-poeder au bain marie. Roer af en toe voorzichtig door. Haal dan de kom van de pan en laat het wat afkoelen. Klop de eieren met de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa. Zeef de bloem, kaneel en het zout boven het eier-suiker-mengsel, schep het met een spatel voorzichtig door en doe hetzelfde met het chocolademengsel. Giet het beslag in de bakvorm en bak het ongeveer 25 tot 30 minuten. Laat de koek helemaal afkoelen voordat je hem in blokken snijdt. 

2 opmerkingen: