Mijn moeder maakte dit vaak in de herfst en winter. Heerlijk de geuren die dan uit de keuken komen. Eigenlijk helemaal niet veel werk en om de hoeveelheid ingrediënten hoef je het ook niet te laten. Het is echt heel lekker bij temperaturen nabij het vriespunt.
Ingredienten
1 sinaasappel
10 kruidnagels
3 kaneelstokjes
2 flessen rode wijn
1 glaasje bessenjenever
75-100 gram suiker
Bereiding
Boen de sinaasappel goed schoon, halveer de vrucht en steek de kruidnagels in de schil. Leg de sinaasappelhelften en de kaneelstokjes in de pan (geen aluminiumpan) en schenk de wijn en jenever erbij. Verwarm de wijn 45-60 minuten (op een sudderplaatje) tegen de kook aan. Voeg dan suiker naar smaak toe en los deze al roerende op. Schep de bisschopswijn heet in hitte bestendige glazen.
Grappig ziet het er uit op de bovenste foto, bijna Halloween achtig!
BeantwoordenVerwijderenOhh wat ziet dat er goed uit! Dit ga ik binnen een week maken :)
BeantwoordenVerwijderen