Dolblij ben ik met het boek Made in Sicily. Er staan zoveel leuke recepten in. Deze kost wel een beetje tijd, maar dan heb je wel wat. Echt heerlijk.
Ingredienten
40 gram pistachenoten
zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijngehakte verse rode chilipeper
200 gram gepelde garnalen (bewaar de schalen voor de bouillon)
70 ml witte wijn
1 theelepel peterselie en knoflook
1 eetlepel extra vergine olijfolie
voor de bouillon
1 eetlepel extra vergine olijfolie
1/2 wortel, in stukken
1/2 ui, in stukken
2 zwarte peperkorrels
2 takjes peterselie
koppen en schalen van de garnalen
1/2 eetlepel tomatenpuree
Bereiding
Verhit de oven tot 180 graden. Strooi de pistachenoten in een enkel laag op een bakplaat en zet ze circa 8 minuten in de oven. Als het een enkele laag is, hoeven de noten niet omgeschept te worden. Houd ze in de gaten, zodat ze niet te donker worden. Haal de bakplaat uit de oven en hak de noten grof. Verhit voor de bouillon de olijfolie in een grote pan en voeg de groenten, knoflook, peperkorrels en peterselietakjes toe. Smoor alles een paar minuten maar laat het niet kleuren. Doe de garnalenkoppen en -schalen bij de groenten in de pan en plet ze. Voeg als de koppen helderrood zijn de tomatenpurree toe en laat alles een paar minuten op laag vuur pruttelen. Giet er 2 1/2 liter koud water bij, breng minuten op laag vuur trekken. U hebt uiteindelijk 2 liter bouillon. Giet hem door een fijne zeef in een kom. Was de pan af en giet de gezeefde bouillon op 200 ml na terug in de pan. Houd de 200 ml apart. Doe 1 liter water bij de bouillon in de pan en breng hem aan de kook. Voeg zout toe en doe 1 liter water bij de bouillon in de pan en breng hem aan de kook. Voeg zout toe en doe de spaghetti erin, draai de slierten in de pan rond met een vork, zodat alles snel onder water staan. Kook de pasta circa 1 minuut korter dan op de verpakking is aangegeven. zodat hij beetgaar wordt. Verhit terwijl de spaghetti kookt de olijfolie en de knoflookolie in en pan die groot genoeg is voor saus en pasta. Roerbak de chilipeper 1 minuut. Doe de garnalen erbij en bak ze een halve minuut. Beweeg ze heen en weer in de pan, giet de witte wijn erbij en laat deze borrelend inkoken tot de alcohol is verdampt. Roer de achtergehouden 200 ml bouillon erdoor en draai het vuur uit. Giet de pasta af, bewaar een beetje van het kookvocht, en schep de pasta door de saus. Voeg na een minuut peterselie en knoflook en de extra vergine olijfolie toe en schep alles nogmaals om. Dien de spaghetti op, bestrooid met de geroosterde pistachenoten.
Wat een leuke blog, ik volg je!
BeantwoordenVerwijderenHmmm dit zou echt een gerechtje voor mij zijn. Iets om te onthouden dus! Ziet er lekker uit=)
BeantwoordenVerwijderen