woensdag 31 oktober 2012

Appel-kaneel muffins

En nu het tweede recept. Appel en kaneel zijn vrienden in de keuken. Heerlijk in een appeltaart, maar ook als muffin is het erg lekker. Vlaggetjes erin steken en de halloween traktatie is klaar.

Ingredienten
2 zoete stevige appels
250 gram bloem
60 gram bruine basterdsuiker
2,5 theelepel bakpoeder
50 gram boter
1,5 dl melk
zout
1 theelepel kaneel
2 eieren

Bereiding
De oven voorverwarmen op 200 graden. De twee appels schillen en in kleine stukjes snijden. Kaneel over de appelstukjes strooien. De boter laten smelten in een pannetje. De bloem, suiker, bakpoeder en het zout door een zeefje halen boven een kom. In een andere kom de eieren en de melk en de boter mengen. Daarna de inhud van de beide kommen mengen. Roer alles met een lepel door elkaar. Strooi de kleingesneden appelstukjes over het deeg. Nogmaals even doorroeren. Vul de muffinvormpjes met het beslag. De vormpjes voor 2/3 deel. Bak de muffins 20 tot 25 minuten. Als ze mooi goudbruin zijn en je kan er een sateprikker in steken en schoon eruit halen, dan zijn ze klaar.

5 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk! Dit recept heb ik ook even opgeslagen!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een cakeje en muffin?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit! Zet hem meteen bij mijn favoriete recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik krijg er nu meteen trek in! Had al honger, maar appel/kaneel muffins zijn zo lekker

    BeantwoordenVerwijderen