donderdag 18 oktober 2012

Aubergine gevuld met gehakt en champignons



Weer een heerlijk ovengerecht met aubergine. Deze keer in combinatie met champignons, gehakt en tomatenpuree. Ik heb er rolletjes van gemaakt, dat ziet er zo leuk uit. Een topgerechtje, makkelijk een dag van tevoren te maken en dan hoeft ie alleen nog maar even in de oven.



Ingredienten
3-4 aubergines
olie
voor de vulling
2 uien, gesnipperd
20 gram boter, of olie
300 gram rundergehakt
250 gram champignons, in plakjes
200 gram tomatenpuree
250 ml slagroom
150 gram jong belegen kaas

Bereiding
Snijd de aoubergines in de lengte in ca. 1 cm dikke plakken. bestrooi de plakken met zout en laat ze ca. 10 minuten staan. Dep ze droog met keukenpapier braad ze kort aan in hete olie. Leg de plakken naast elkaar in een ovenschaal. Fruit de ui in de boter of olie. Voerg het gehakt toe en bak rul. Voeg de champignons toe. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg room, zou en peper toe. Verdeel het gehaktmengsel over de plakken aubergine. Bestrooi ze met kaas en gratineer ze 20-25 minuten in een voorvewarmde oven 180-200 graden. Een variant zijn gevulde auberginerolletjes. Snijd daarotoe de champignons niet allen in plakjes, maar hak ze ook fijn. Verdeel de vulling over de aangebraden aubergineplakken, oprollen,zet in ovenschaal en gratineer met kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten