Er bestaan zoveel versies van een Bread pudding en ik had het nog nooit gegeten. Dus aan de slag ermee. Ik moet zeggen dat het best lekker was. Niet helemaal mijn ding, maar best lekker. De room, melk en ei zorgt ervoor dat het een het brood in een soort zachte pudding verandert. Prima dessert, wel een beetje machtig.
Ingrediƫnten
18 sneetjes wit
brood zonder korst
6 eidooiers
175 gram basterdsuiker
300 ml slagroom
250 ml halfvolle
melk
1 vanillestokje,
merg
125 gram gezouten
boter
180 gram pure
chocolade, geraspt
Poedersuiker
Bereiding
Doe de suiker en
de eidooiers in een kom en klop ze tot een bleke massa. Mix de melk, slagroom in
een andere kom. Giet een vierde van het melkmengsel door het ei-suikermengsel
en roer goed door. Giet langzaam al roerend de resterende melk door het
mengsel, blijf roeren. Zet even opzij.
Beboter de sneetjes brood aan beide kanten. Snij ze in driehoekjes en
leg een laag driehoekjes in een beboterde ovenschaal. Bestrooi dit met de helft
van de geraspte chocolade. Leg daar de rest van de driehoekjes op en daarboven
weer de rest van de chocolade. Giet de helft van het Custardmengsel over het
brood en laat een half uurtje rusten. Vervolgens giet je de rest erover en laat
het dan minstens een uur intrekken. Verwarm de oven voor op 130 graden en bak
de pudding au bain-marie (ovenschaal in een grotere schaal met laagje water
gevuld) ongeveer 45 minuten. Laat een beetje afkoelen en bestrooi met
poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten