Ik weet het, het is nog geen BBQ-weer. Maar dit zag er zo lekker uit dat ik niet kon wachten. Het resultaat was ook top. Een heerlijk ribje met een super lekkere stroperige saus. Een aanrader voor de komende zomerse avonden.
Ingrediƫnten
10 knoflooktenen, fijngesneden
½ theelepel zwarte peperkorrels
2 theelepels zout
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
3 eetlepels honing
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel cayenne peper
3 cups Coca Cola
½ cup water
Sap van 1 limoen
2 eetlepels bruine suiker
2 ribben
Bereiding
10 knoflooktenen, fijngesneden
½ theelepel zwarte peperkorrels
2 theelepels zout
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
3 eetlepels honing
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel cayenne peper
3 cups Coca Cola
½ cup water
Sap van 1 limoen
2 eetlepels bruine suiker
2 ribben
Bereiding
Maak de saus, doe
alle ingrediƫnten in een schaal en roer goed door. Leg de ribben in een
ovenschaal en giet de saus erbij. Bedek de ovenschaal met folie en laat het 2
tot 3 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de ribben
in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 2 uur. Om het half uur even
overgieten met de saus. Je zult merken dat deze steeds dikker en stroperiger
zal worden. Serveer ze met deze stroperige saus.
Oh lekker! Ik heb weleens ham in cola gemaakt van Nigella - die was ook heerlijk. Toch wel erg verrassend dat je zo lekker kunt koken met coca cola. Ga deze variant ook zeker een keer uitproberen. Groeten uit Frankrijk, Lisette
BeantwoordenVerwijderenOohhh lekker!! Ik ga het zeker eens proberen..!!
BeantwoordenVerwijderenHet is idd verrassend hoeveel je met cola kan doen. Ik heb er zelf nog niet mee gekookt, masr gezien er een heel kookboek over bestaat tja, moet het toch lekker zijn blijkbaar.
BeantwoordenVerwijderen