Ingredienten
250 g gemengde langkorrelige en wilde rijst
enkele takjes vers basilicum
enkele takjes verse munt
enkele takjes verse bladpeterselie
200 g geroosterde paprika uit een pot
1/2 rood Spaans pepertje
1 citroen
zeezout en zwarte peper uit de molen
Voor de citroendressing
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper en zout
Bereiding
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de rijst in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een zeef en spreid uit op een bakplaat om sneller af te koelen.. Pluk intussen de kruiden van de steeltjes. Hak de paprika fijn. Snij de halve Spaanse peper in de lengte door, haal de zaadjes eruit en hak hem fijn. Meng de ingrediƫnten van de citroendressing. Doe de afgekoelde rijst in een grote kom. Hak de kruiden fijn en doe ze samen met de paprika en Spaanse peper in de kom. Rasp de citroenschil erover, doe er de dressing bij en meng goed. Voeg - indien nodig - peper en zout toe en serveer.
Ziet er heerlijk uit!! Zet m weer op MB hoor! X
BeantwoordenVerwijderenIk rooster ze in de oven.
BeantwoordenVerwijderen