Een oud recept uit de "Happy days met The Naked Chef" van Jamie Oliver. Ik blijf het een heerlijk recept vinden. Niet te moeilijk, niet te veel ingrediƫnten, maar de combinatie is heerlijk. Het verveelt mij nooit. En als je hem een nacht in de koelkast laat staan, kunnen de smaken echt goed intrekken en wordt hij nog lekkerder.
Ingredienten
300 gram kleine pastaschelpjes
3 teentjes knoflook
500 gram kerstomaatjes
1 handje kleine olijven, ontpit
1/2 komkommer
2 eetlepels verse bieslook
1 handje verse basilicum
4 eetlepels witte wijnazijn
7 eetlepels olijfolie
zout en peper
Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Gooi de pasta en teentjes knoflook erin, laat 5 minuten zachtjes koken tot de pasta al dente is en laat uitlekken. Leg de knoflook opzij voor de dressing. Doe de pasta in een kom. Hak de tomaatjes, olijven, bieslook, basilicum en komkommer in stukjes van ongeveer net zo groot als de pasta en doe die ook in de kom. Knijp de teentjes knoflook uit hun schil en plet ze in een vijzel. Doe er azijn, olie, peper en zout bij. Sprenkel dit over de salade en voeg peper naar smaak toe.
Mmmm dat ziet er lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderenZiet er weer heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker en zomers!
BeantwoordenVerwijderen