Dit lijkt wel een advertentie voor de soeppakketten van de AH, maar ik vond het zo lekker dat ik het toch wil laten zien. Een vers soeppakket, echt alles zat erin. De tomaten, knoflook, paprika, ui, limoen en zelfs het blikje tomatenpuree. Het enige wat je nog moet toevoegen is olijfolie en peterselie. En dan heb je een heerlijke gazpacho. Leuk idee van de AH.
Ingrediënten
750 gram romano-tomaten
1 komkommer
1 zoete puntpaprika
1 ui
knoflook
1 limoen
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel peterselie
peper
Bereiding
Verwijder het harde gedeelte van de bovenkant van de tomaten, schil de komkommer en pers 2 knoflookteentjes uit. Snij de tomaten, komkommer, puntpaprika en ui in kleine stukjes. Houd 1/4 deel van de komkommer en de puntparikastukjes apart. Meng de rest van de komkommer en puntpaprika, ui, tomaten, tomatenpuree, 2 teentjes uitgeperste knoflook en de olijfolie. Snijd de limoen door en knijp het sap uit de beide helften uit boven het mengsel. Voeg 0,4 liter water en peper naar smaak toe en pureer het mengsel met een staafmixer tot een smeuïge massa. Voeg het restant van de komkommer en de paprikastukjes toe en zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten