woensdag 21 augustus 2013

Panzanella uit Allerhande

Een heerlijk Italiaanse broodsalade. Lekker bij gebraden vlees, maar ook als lunchgerecht. Niet te moeilijk, gewoon heel lekker. Het geheim zit hem in de uien gemarineerd in rodewijnazijn. In de Allerhande van deze maand gaven ze het de naam "Salade met brood en komkommer", ik houd het bij Panzanella, klinkt beter en smaakt beter. 

Ingrediënten
2 Italiaanse bollen 
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in dunne ringen
4 eetlepels rodewijnazijn
15 gram basilicum, alleen de blaadjes
1/2 komkommer, in dunne plakjes
1 schaal tastytomtomaten, in parten
2 eetlepels vergine olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bollen in blokjes van 3 cm en meng op een bakplaat met de olijfolie. Bak in ca. 20 minuten knapperig in de oven en laat 10 minuten afkoelen. Meng ondertussen de ui met de azijn en zet 30 minuten apart. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Men de ui en azijn met de komkommer, tomaat en basilicum. Schep de broodblokjes erdoor en laat nog 1 minuut staan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met extra vergine olijfolie. Voor 4 personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten