Ingrediƫnten
450 gram schoongemaakte zeeduivelstaart of andere vlezige soort witte vis
1 1/2 ciabattabrood, zonder korstjes
4 takjes verse rozemarijn van elk 25 cm
1 teen knoflook gepeld
olijfolie extra vierge
zout en peper
12 plakjes pancetta of mager rookspek
1-2 eetlepels goede balsamicoazijn
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zeeduivel in blokjes van 2,5 cm en doe die in een kom, samen met stukjes ciabatta van dezelfde grootte Neem de bovenste 5 cm van de takjes met rozemarijnblaadjes in je hand en haal je duim en wijsvinger langs het takje naar beneden zodat de naaldjes eraf vallen. Doe die in een vijzel en stamp ze samen met de knoflook fijn. Roer er vervolgens 5 of 6 eetlepels olijfolie extra vierge door. Schenk dit over de stukjes zeeduiven en brood en hussel. Maak nu de spiesjes. Snijd de rozemarijntakjes schuin af zodat ze een scherp puntje krijgen. Rijg er eerst een stukje zeeduvel op en dan een stukje brood. Herhaal dit drie keer en strooi een klein beetje peper en zout op het spietje. Wikkel nu 3 plakjes pancetta losjes om elk spietje heen, weeg het een beetje tussen en om de stukjes vis en broodjes. Leg de spiesjes op de bakplaat, sprenkel er de rest van de olijfolie en rozemarijn over en bak ze 15-20 minuten in de voor verwarmde oven tot het brood krokant en goudbruin is. Sprenkel een beetje balsamicoazijn over elk stukje zeeduivel en ten slotte wat extra olijfolie en het sap van de bakplaat.
Geen zeeduivel en niet gespiest op rozemarijn. Maar het ziet er wel super lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHet was ook heerlijk !
BeantwoordenVerwijderenEcht ook iets voor mij. Pure smaken, niet te veel,...
BeantwoordenVerwijderenHmm ziet er heerlijk uit! Leuk idee met dat brood er tussen :)
BeantwoordenVerwijderenOok deze geprobeerd (net als de zalm) en inderdaad heerlijk leuk recept. Het stond ook heel mooi, vis en geroosterd brood aan de spiesjes op de bakplaat. De volgende keer doe ik hem wel iets korter. De oven stond iets lager en op 20 minuten maar daardoor was het iets te ver heen. Of lager of korter, dat weet ik nog niet.
BeantwoordenVerwijderenJe hebt een goede neus voor lekkere en mooie recepten Sim! Complimenten!