dinsdag 9 juli 2013

Gazpacho van meloen uit het Meat free monday cookbook


Niet veel zin in een warme maaltijd met dit lekkere weer? Deze zomerse koude soep is dan de oplossing. Erg simpel en heerlijk. Goed koud laten worden in de koelkast en genieten maar.

Ingredienten
1 kleine rode ui
1 groene paprika
1 kleine ronde meloen
2 vleestomaten
1 eetlepel fijne kristalsuiker
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
100 gram knapperig witbrood, in stukjes
peper en zout 
1 liter water
1 bosje gesneden bladpeterselie

Bereiding
Hak de ui fijn, ontpit de paprika, meloen en de tomaten en hak ze grof. Doe alles in een grote schaal samen met de suiker, olijfolie, sherryazijn en het brood. Bestrooi royaal met peper en zout. Voeg 1 liter water toe en pureeer alles glad. Zet de schaal 3 uur in de koelkast en garneer de soep vlak voor het serveren met de gesneden bladpeterselie.

2 opmerkingen: