vrijdag 5 juli 2013

Salmorejo van Belen

Zo leuk dit recept. Gekregen van mijn "Spaanse" collega. Origineel komt het uit het Zuiden van Spanje en is een soep die koud wordt geserveerd. Het verschil met een gazpacho is dat het alleen uit tomaten en brood bestaat en op kamertemperatuur wordt geserveerd. Dit in tegenstelling tot een gazpacho, waar meerdere ingredienten worden toegevoegd (komkommer, paprika etc) en  daarnaast ijskoud geserveerd wordt. Dit is goddelijk en zo makkelijk. Gebruik wel een goede azijn en olijfolie, dat maakt het een tot een feestje.

Ingredienten
1 kilo lekkere rode tomaten
2 teentjes knoflook, uitgeperst
100 gram oud brood (het liefst een stokbrood soort)
150 gram olijfolie
40 gram Modena azijn (of balsamico)
1 theelepel zout
4 hard gekookte eieren, in kleine stukjes
100 gram serano ham, in kleine stukjes

Bereiding
Snijd de tomaten in parten en scheur het brood in stukken. Doe dit samen met de overige ingredienten in een keukenmachine en maal het zo fijn dat er een fluweelzachte soep ontstaat. Serveer met de stukjes serano ham en de stukjes ei.

1 opmerking:

  1. Ja ook in Spanje hebben ze lekker eten. Ga me hier de komende weken weer laten inspireren door de lokale producten.

    BeantwoordenVerwijderen