maandag 22 juli 2013

Pasta met rauwe courgette en citroen

Geen tijd, toch iets lekkers op tafel? Deze is een handomdraai klaar. In het originele recept zat geen knoflook. Maar ook met knoflook is dit heerlijk. De courgettes zijn niet helemaal rauw. Ze garen in de pan, maar blijven wel knapperig.

Ingredienten
400 gram pasta
2 stevige kleine courgettes
1 takje verse oregano
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
Parmezaanse kaas
zout en peper
1 teentje knoflook, geperst.

Bereiding
Rasp de courgettes, grof, snipper de oregano, Rasp de schil van de citroen voor de helft. Kook de pasta net gaar, giet af. Doe de olie in de pasta-pan, voeg de courgette, knoflook en het citroenrasp toe. Laat 2 minuten verwarmen, voeg dan wat citroensap, oregano, zout en de pasta toe. Roer stevig door elkaar. Voeg eventueel wat kookvocht en/of olijfolie toe. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten