Tabouleh is een Libanees gerecht en wordt gegeten als bijgerecht of als een salade. Een Libanees gezegde luidt: "Changing the traditional recipe for tabouleh is like changing the national flag". Dat heb ik dan maar ook even gedaan, tabouleh met bloemkool als basis. Soms moet je iets uitproberen. En ik moet je zeggen het viel reuze mee. Het eindresultaat mag er zijn. Het was een lekker frisse zomerse salade.
Ingrediënten
200 gram bloemkool
1/4 komkommer
1 stengel bleekselderij
1 bosui
1 tomaat
verse munt en peterselie
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Bereiding
Maal in een keukenmachine de bloemkool tot grove korrels. Snijd de komkommer, bleekselderij, bosui, tomaat , verse munt en peterselie fijn. Maak een dressing van de olijfolie met peper en zout en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Kwartiertje laten intrekken in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten