donderdag 25 juli 2013

Gepocheerde citroenkip van Donna Hay

Dit recept komt uit het laatste boek van Donna Hay, Light en Fresh. Zoals op de foto's uit het boek zal het er nooit uit zien, maar wat zijn haar recepten lekker. Nu het zo warm is en ook blijft de komende dagen, is dit een heerlijke basis. Citroentijm kon ik niet krijgen dus gewone tijm. De kip is heerlijk door salades en je kunt het 2 dagen bewaren in de koelkast.

Ingredienten
1 liter kippenbouillon
1 citroen, in plakken
4 takjes citroentijm
1 theelepel peperkorrels
4 kipfilets, bijgesneden

Bereiding
Breng bouillon, citroen, tijm en peperkorrels op hoog vuur aan de kook in een diepe pan. Voeg de kip toe en laat 3 minuten koken. Haal van het vuur, doe een deksel op de pan en laat 10 minuten staan of tot de kip gaar is. voor vier personen.


1 opmerking:

  1. Ja wat staan er prachtige foto's in het boek he! Ik ben groot fan, nog nooit iets gemaakt uit het boek wat ik niet lekker vond. Dit lijkt me ook weer een lekker receptje :)

    BeantwoordenVerwijderen