maandag 28 mei 2012

Meloenijs met chocolade





Ook recepten die niet helemaal lukken, verdienen een plekje. Meloenijs met chocolade vond ik in een oude allerhande. Gisteren het ijs gemaakt en vandaag zou ik wel even het chocoladedipje maken. Helaas, toen ik de ijsjes uit  de vriezer haalde en ze uit het omhulsel wilde halen, trok ik het stokje eruit en bleef het ijsje in het bekertje zitten. Daar kon geen chocolade omheen. Misschien volgende keer geen ijsmachine gebruiken en meloenmengsel meteen in ijslollyvorm gieten?. Wel heel lekker meloenijs trouwens. 

Ingredienten
1rijpe galiameloen
100 gram suiker
1 zakje vanille suiker
100 gram pure chocolade, in stukjes

Bereiding
Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Verwijder de schil en snijd de meloen in stukjes. Pureer de meloen. Roer de suiker en vanille suiker door de meloenpurree. Schenk het meloenmengsel tot aan de rand in de ijslollyvormen. Zet ze 6 uur in de vriezer. Doe de chocolade in een glazen kom en verwarm 1 minuut in de magnetron op 600 watt, neem eruit, roer om en laat nog 30 seconde in de magnetron op 600 wat smelten. Laat de chocolade staan, die zal vanzelf verder smelten, verhit eventueel nog 30 seconden. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort in heet water. Trek de ijslolly's voorzichtig uit de vormen. Doop de punten van de ijsjes snel in de gesmolten chocolade. De chocolade zal door de kou van de ijsjes in enkele seconden hard worden. Dien de ijsjes direct op of leg ze tot gebruik naast elkaar in een diepvriesdoos met deksel in de vriezer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten