Wat was dit lekker! Ik ben wel even bezig geweest. Tomaten ontvellen, Timbaaljes maken en 1 uur wachten. Het was zeker de moeite waard. Zag er geweldig uit en smaakte naar meer. Het is een recept van Ramon Beuk, kijk hier voor meer recepten van Ramon Beuk.
Ingredienten
Voor de taartjes
6 tomaten
1 dl olijfolie
4 eetlepels frambozenazijn
Peper en zout
3 bollen mozzarella
Voor de basilicumolie
3 tenen knoflook
1 rode peper
1 klein bosje verse basilicum
3 eetlepels water
1 1/2 dl olijfolie
Bereiding
Plaats de tomaten in de koelkast zodat ze goed koud zijn. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kruis de tomaten met een mes in en dompel ze ongeveer 10 tot 20 seconden in kokend water. Leg de tomaten vervolgens direct in het koude water. Je kunt de tomaten dan heel makkelijk ontvellen. Snijd de tomaten in plakken, de zaadjes niet verwijderen en leg ze op een schaal. Besprenkel de tomatenplakken met olijfolie, frambozenazijn, versgemalen peper en zout. Bedek de schaal met huishoudfolie en laat de smaken 15 minuten intrekken. Bedek een snijplank met huishoudfolie. Zet vier ronde vormpjes (doorsnede 8 cm) op de snijplank. Snijd de mozzarella in plakken. Leg om en om een laagje tomaat en een laagje mozzarella in de vormpjes, begin met de tomaat en eindig met de mozzarella. Bedek de gevulde vormpjes met huishoudfolie en leg er een zwaar boek op. Laat ze ongeveer 1 uur staan. Snijd de knoflook in grove stukken. doe wat olie in een steelpannetje en bak de knoflook even aan. Snijd de rode peper in stukken en bak deze even mee. Bak vervolgens de basilicumblaadjes heel even mee. Voer een bodempje water toe en laat op een laag vuurtje het water verdapen. Doe het basilicummengsel in een blender, giet de olijfolie erbij en meng alles door elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten