Deze is een feestje voor het oog. Heel makkelijk te maken en ziet er geweldig uit. De saus vond ik wat minder. Als ik dit gerechtje nog een keer maak, doe ik er een andere saus bij met een beetje meer pit. Het recept komt van de site van Harry in de Keuken.
Ingredienten
300 gram verse rauwe zalmfilet
Bosje dille
Bieslook
Kappertjes
2 bosuitjes
1 citroen
Olijfolie
Creme fraiche
Kwarteleitjes
Zout en peper
Bereiding
Snijd het velletje van de zalm. Hak de zalm in hele fijne stukjes. Doe de zalm in een kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Hak de bosui, dille en bieslook fijn. Houd een beetje dille apart voor door de creme fraiche. Roer de kruiden door de zalm. Voeg ook 2 eetlepels kappertjes toe. Maak het op smaak met zout en peper en een beetje citroensap. Zet de zalm een uur in de koelkast. Doe de creme fraiche in een bakje. Voeg hier peper, de extra dille en een beetje citroensap aan toe. Bak nu ook de kwarteleitjes. Zorg dat de dooiers heel blijven. Maak de tartaartjes met behulp van de kookring. Leg op ieder tartaatje een eitje. Doe op ieder bord een beetje creme fraiche. Maak het geheel af met een beetje versgemalen peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten