Komkommersorbet met fruit van Yvette van Boven
Wat een heerlijk weer, eindelijk een beetje voorjaar. Het is tijd voor een overheerlijk ijsje. Naast al haar inspirerende kookboeken schrijft Yvette ook maandelijks voor het blad Red. Daar kwam ik dit recept tegen. Ik had nog nooit een komkommersorbet gegeten. Het is een heel lekker frisse sorbet. Moet je zeker een keer maken. Hier kan je het vinden: www.red.nl
Ingredienten
Voor de sorbet
1 hele komkommer, geschild (ongeveer 500 gram)
200 gram suiker
Vers gemalen zwarte peper en snuf zout
Voor de fruitsalade
1/2 mango, in blokjes
Een handvol groene druiven zonder pit, gehalveerd
125 gram frambozen
1/3 komkommer, in blokjes
2 eetlepels honing
Sap van 1/2 citroen
De blaadjes van een paar takjes koriander
Bereiding
Pureer de komkommer met peper en zout in een blender tot pulp. Breng daarna de suiker met 2 eetlepels water in een steelpan aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken tot het een gladde siroop is geworden. Laat het dan wat koelen en giet het bij de komkommerpulp. Roer het goed door en giet het dan in een bakje. Zet dat in de vriezer en klop het gedurende 4 uur elk uur op tot het smeuig ijs geworden is. Het kan ook in een ijsmachine als je die hebt natuurlijk. Maak 1 uur voor het serveren de fruitsalade: Meng alle fruit en komkommer in een kom. Klop de honing door het citroensap en schep dit door de salade. Bestrooi met koriander blaadjes. Laat afgedekt 1 uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep voor het opdienen een bol ijs in een coupe, schep er een fikse lepel salade over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten