Ingredienten:
4 rode paprika's
3 eetlepels olijfolie
1 grote, ui gesnipperd
3 tenen knoflook uit de pers
1 blik gepelde tomaten
400 ml groentebouillon
de rasp en het sap van 1 sinaasappel
Peper
Voor de dragon-basilicumolie
1 bosje basilicum
1 bosje dragon
zeezout naar smaak
150 ml olijfolie extra virgine
Bereiding
Halveer de paprika's en leg is onder de grill totdat ze zwart geblakerd zijn. Doe de zwart geworden paprika's in een plastic zak en knoop deze dicht. Zet intussen een pan op het vuur verwarm de olijfolie erin en smoor de ui erin. Als de ui glazig is kan de knoflook erbij en vervolgens de tomaat. Giet de bouillon er ook bij en laat het op laag vuur ruim een half uur trekken. Haal de paprika's uit de zak en pel het vel eraf. Dit gaat gemakkelijk onder de kraan. Verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe het bij de soep in de pan en pureer alles heel kort met de staafmixer. Roer de rasp en de sinaasappelsap er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep geheel afkoelen voor een warme zomeravond of dien hem heet op met een paar druppels kruidenolie erin: stamp voor de olie de kruiden met het zout in een vijzel fijn. Giet voorzichtig de olie erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten