dinsdag 15 mei 2012

Rosti rondjes van Koken met Karin


Wat een grappig boekje van Koken met Karin, zonder pakjes en zakjes. Leuke recepten en zeker niet te moeilijk. Bij dit recept was het enige waar ik een beetje mee zat, was de kookring. De aardappels bleven aan de ring vastzitten toen ik deze probeerde te verwijderen. Even lossnijden met een mes hielp, of is er een betere manier om dit te voorkomen? Buiten dat is dit zeker een leuk aardappelgerechtje. Ga zeker wat meer recepten uitproberen, terug naar de basis van koken. Het boek is hier te koop: Bol.com

Ingredienten
600 gram vastkokende aardappels
2 knoflooktenen
1 handje platte peterselie
zout en peper
flinke scheut zonnebloemolie

Bereiding
Schil de aardappels, was ze en rasp ze met een grove rasp in sliertjes boven een kom. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Pers de knoflooktenen en hak de peterselie fijn. Schep samen met 1 flinke theelepel zout en versgemalen peper goed door de aarappelsliertjes. De aardappels niet te lang van te voren raspen, dan worden ze bruin en laten ze veel vocht los. Mochten ze toch nat zijn, eerst even goed laten uitlekken in een vergiet. Laat een laag olie in een grote koekenpan flink heet worden. Mooie rondjes maak je met behulp van metalen kookringen. Halverwege de ringen verwijderen (ovenwant aan) en dan de andere kant bakken. Bak ze ca. 3 minuten per kant op niet al te hoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Buitenkant al snel bruin en knapperig? Vuur laag zetten zodat ook de binnenkant goed gaar kan worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

1 opmerking: