De combinatie van aardappel en truffel blijft heerlijk. Dit is makkelijk van tevoren te maken en de smaak is top. Bij mij moesten ze alleen wat langer in de oven. De aardappels waren niet helemaal gaar na de aangegeven tijd. Dus even proeven voordat je het serveert.
Ingredienten
1 kilo vastkokende aardappelen
125 ml slagroom
125 ml melk
2 eierdooiers
1 eetlepel truffelolie
100 gram belegen kaas, geraspt
100 gram shii-takes
Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden. Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden. In schenkkan slagroom met melk en eierdooiers mengen. Truffelolie erdoor kloppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aardappelschijfjes in kom met roommengsel en kaas omscheppen zodat elk plakje met vocht bedekt is. Aardappels over in muffinvormpjes verdelen. Rest van roommengsel over aardappels schenken. Shii-takeplakjes op elke vormpje leggen. Muffins in midden vn oven in ca. 30 minuten bakken. Uit oven nemen en laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken. Oven voorverwarmen op 175 graden. Gratins (afgedekt met aluminiumfolie) 30 minuten in oven verwarmen Gratins uit oven nemen en 5 minuten laten afkoelen. Met mesje aardappelgratins langs rand van muffinvorm lossnijden. Met behulp van lepel gratins voorzichtig uit muffinvorm scheppen. Op schaal leggen en serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten