vrijdag 16 november 2012

Timballo di spaghetti, spaghettitaart

Dit is de eerste van drie recepten met spaghetti, maar dan anders. We beginnen met een spaghettitaart. Deze is krokant aan de buitenkant en zacht en romig van binnen. En niet onbelangrijk, het staat zo op tafel.

Ingrediƫnten
300 gram spaghetti
zeezout
4 bosuitjes
8 gedroogde tomaten op olie
100 gram zwarte olijven, zonder pit
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruiden
6 eieren
2 dl slagroom
200 gram extra belegen kaas, geraspt
gedroogde rode pepers
zout en peper


Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de spaghetti al dente (beetgaar) in water met zeezout. Spoel hem meteen daarna met koud water goed af. Snij intussen de bosuitjes in ringetjes, de tomaten in blokjes en de olijven in schijfjes. Neem een beslagkom, knijp daarin de knoflook fijn en breek de eieren erin. Voeg de slaroom en de helft van de gerapte kaas toe en klop alles goed door elkaar. Roer er de bosuitjes, tomaten, olijven , Italiaanse kruiden en de gedroogde rode peper door. Schep de spaghetti door het eimengsel. voeg naar smaak voldoend zout en peper toe. Neem een ingevette taartvorm met een doorsnede van ongeveer 25 cm. Doe het mengel in de vorm en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de spaghettitaart in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer in taartpunten.

2 opmerkingen: