Of het nu oktober, november en december is, ik kan er geen genoeg van krijgen. Of het nu een pepernoot, speculaasbrok, banketstaaf, suikerbeest, borstplaat is, het heeft iets magisch. Sinterklaas is in het land. Dit moet je toch een keer zelf gemaakt hebben. De koek heb ik voordat hij de oven in ging nog wel even ingesmeerd met een eierdooier. Het oog wil ook wat, toch?
Ingrediƫnten
300 gram bloem, gezeefd
100 gram donkere basterdsuiker
4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
175 gram boter, in blokjes
25 gram garneeramandelen
Bereiding
Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en een mespunt zout in de keukenmachine en meng. Schenk er al draaiend 2 eetlepels ijskoud water bij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in verhoudfolie 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarmde oven voor op 175 graden. Bestruif het werkbald met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakpapier en druk de anandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.
.
ziet er zeer profi uit!
BeantwoordenVerwijderenHeb het net gemaakt! Wat ruikt het lekker in huis!
BeantwoordenVerwijderenEcht heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenvia zeeuws knoopje ben ik hier en ik ga het morgen maken...lekker!Dank je voor het recept! Groetjes, Petra
BeantwoordenVerwijderenJaa super lekker! Dit is echt het enige (speculaas) wat ik eet van de sinterklaassnoepgoed.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er goed uit als ik vanmiddag uitgewerkt ben ga ik aan de slag heb volgens mij alles al in huis ,Gr. Marloeskreatief
BeantwoordenVerwijderenOei, net een dag te laat maar dat mag de pret niet drukken. Smaakt morgen ook lekker!
BeantwoordenVerwijderen