Het is eigenlijk een soort tapas, maar ook heerlijk door een herfstsalade. De port geeft een heerlijke zoete smaak. Per bordje heb je een grote lepel portchampignons nodig. Wat er overblijft is heerlijk als een klein hapje.
Ingredienten
500 gram extra kleine champignons
750 ml port
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
2 eetlepels walnotenolie
zout en peper
Bereiding
Maak de champignons schoon en breng ze in een pan met port, tijm en laurier aan de kook. Draai het vuur laag en laat de champignons ca. 30 minuten zachtjes koken. Haal de champignons uit de port en laat het vocht inkoken tot een siroop. Doe de champignons terug in de pan en meng de walnootolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Hmmm ziet er goed uit! Leuk idee zeg!
BeantwoordenVerwijderenPruttelende pannetjes met spannende ingredienten, ik ben er gek op. En het resultaat is zo smaakvol!
BeantwoordenVerwijderen