dinsdag 27 november 2012

Ovenschotel met sperziebonen, shoarma en rosti



Geen zin om lang in de keuken te staan? Dit is zo klaar en gewoon een lekker maaltje. Zeker geen bijzonder recept, maar wel erg lekker. Ik maak er altijd een knoflooksaus bij. Gewoon een keer proberen. 


Ingredienten
600 gram sperziebonen
400 gram shoarmavlees
2 eetlepels zonnebloemolie
1 zak rosti
150 gram geraspte belegen kaas
peper en zout
Nootmuskaat


Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukjes. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar in water met zout. Maak de sperziebonen op smaak met peper en nootmuskaat. Verhit de olie en bak het shoarmavlees hierin snel bruin. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Doe hierin eerst de sperziebonen, dan het vlees. Meng de rosti met de geraspte kaas en strooi het over het vlees. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de schotel in 20-25 minuten tot de rosti een mooie goudbruine kleur heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten