Dit recept komt uit de Allerhande van afgelopen oktober. Katja Schuurman maakt haar lievelingsrecept voor haar zus. Er zijn zoveel variaties op cheesecake, de New York cheescake is vrij basic en romig. Maar dat maakt hem niet minder lekker!
Ingredienten
200 gram digestive koekjes
100 gram boter, gesmolten
1 theelepel kaneel
1 vanillestokje
600 gram verse roomkaas (mon chou)
2 eetlepels bloem
175 gram witte basterdsuiker
3 eieren
125 ml creme fraiche
Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Doe in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de monchou, bloem, suiker, eieren en crème fraiche in de keukenmachine tot een egale massa. Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
Ik vind kaastaart super lekker, maar liefst met een gewone bodem. Die van koekjes vind ik niet erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenOh nee, alweer een recept dat ik moet proberen. Zucht!
BeantwoordenVerwijderenGroet,
Mrs Busy
Nog even wachten, de cheesecake van volgende week zondag is nog beter. Zucht!
BeantwoordenVerwijderen